Mark: "Ik ervaar de negatieve verhalen niet."

Mark

Oh jee, wat nu? Hét bankje op het winkelcentrum is verdwenen! Ik lees via de Gelderlander dat het ‘overlast’bankje is verwijderd. Maar voor mij en al die bankzitters was het geen overlastbankje, maar een gespreksbankje. Hoe moet het nu verder met al die mooie gesprekken? Waar een wil is, is een weg. Mark (33) en ik namen dit keer plaats op de klapstoelen van Mark. En dat ging prima. Mark Reessink woont sinds 2020 in Hatert. Daarvoor woonde hij in het centrum van Nijmegen. 

 Schaatsen 

Zijn profielfoto via Whatsapp roept meteen vragen op, want daarop is hij te zien in een strak schaatspak. “Ja, die zit behoorlijk strak zo’n pak, dat klopt”, vertelt Mark lachend. “Tijdens mijn studie ben ik via-via in contact gekomen met de studentenschaatsvereniging Lacustris. Dat vond ik echt geweldig! Mijn passie voor schaatsen gaat al ver terug. Als kind ging ik altijd samen met mijn oma schaatsen kijken. We misten geen wedstrijd, ook als we daar ’s nachts ons bed voor uit moesten komen.” Tijdens zijn studententijd ging Mark niet alleen schaatsen met zijn schaatsvrienden, maar ook skeeleren, fietsen, naar krachttraining en vele sociale activiteiten. Mark: “We maakten ook ieder jaar een reis met onze vereniging, samen met een zustervereniging. Met ongeveer veertig man gingen we dan op reis naar een andere schaatsstad, onder andere naar Almaty (Kazachstan).” In het hele land bestaan er tien studenten schaatsverenigingen, die ook een onderlinge wedstrijden organiseren. Mark: “Momenteel ben ik geen lid meer, want ik ben al een tijdje geen student meer. Maar ik ben wel erelid geworden. Nu schaats ik bij NSV, de Nijmeegse Schaatsvereniging.” 

Van Stokkum tot in Nijmegen: horecadier 

Even een paar stappen terug. Waar ben je opgegroeid? Mark: “Ik ben geboren en getogen in Stokkum, in de Achterhoek. Daar groeide ik op met zijn vader, moeder en broertje. Ook mijn eerste bijbaan was in Stokkum, in een restaurant.” Na zijn studie HBO Facilitair Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de master Communicatie en Beïnvloeding heeft hij in dienst van Tempoteam in een pool gezeten waar hij bij verschillende bedrijven de catering verzorgde. Dat hij via die baan zijn huidige baan zou vinden, wist hij toen nog niet. Hoe dat is gegaan, dat lees je verderop. 

Gezin 

De vader van Mark heeft altijd in de transportbranche gewerkt. De moeder van Mark is ruim een half jaar geleden overleden. Dit was een nogal verdrietige periode. Mark: “Mama is altijd huisvrouw geweest, dus ik kan me niet anders herinneren dan dat ze er voor ons was thuis. Dat was heel fijn. Ze heeft goed voor ons gezorgd, ook nadat ik al uit huis was. Ik heb ook een goede band met mijn broer die vijf jaar jonger is.” 

Overstap naar het onderwijs 

En dan nu terug naar zijn loopbaan. Tijdens zijn inzet vanuit Tempoteam bij de HAN-locatie Groenewoudseweg werd hij opgemerkt en boden ze hem een baan aan in het kader van ‘events’. Eerst voor twaalf uur per week, maar toen ze ontdekten dat hij er elders een tweede baan naast wilde nemen, kreeg hij het aanbod om 28 uur te komen werken om door te kunnen groeien naar een fulltime dienstverband. In 2020 vond er een reorganisatie plaats bij de HAN en kwam hij terecht bij de Academie Mens en Maatschappij als marketing- en communicatiemedewerker. Dit was het moment waarop Mark op zoek ging naar een eigen huis. 

Wonen in Hatert 

Mark: “Ik was niet meteen enthousiast over het huis, omdat het nogal uitgeleefd was door studenten. Mijn oom, aannemer, is met me meegegaan en uiteindelijk durfde ik het wel aan. Ik heb er absoluut geen spijt van, want ik woon hier heerlijk, en het is lekker rustig in de buurt. De verhouding met mijn buren is prima. Ik heb een tuin, waar ik met m’n vrienden kan barbecueën en alle voorzieningen zijn op loopafstand. Het wonen hier is betaalbaar.Voorheen hoorde ik wel eens minder positieve verhalen over de wijk Hatert, maar ik ervaar ze niet.” 

Week tegen Armoede 

Ik ken Mark goed vanuit zijn huidige werk voor de HAN, specifiek rondom de Week tegen Armoede. Dat hebben we dit jaar voor het derde jaar op rij georganiseerd, samen met andere collega’s. Mark is absoluut de regelaar, heeft het overzicht, blijft optimistisch en oog voor alle details (en dat zijn er veel). 

Tot slot: Mark: “Hoe het in de liefde gaat? Ik ben vrijgezel, heb een leuk leven en ik zie wel wat er op dat gebied op mijn pad komt.” 

Zwaai gerust als je Mark tegenkomt in het winkelcentrum. Dat vindt hij gezellig! 

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Stuur dan een mail naar ‘Op het bankje met…’