Kay: “Een skate-vierdaagse, dat wil ik!”

KAY

Heel veel mensen kennen hem. Die skater met z’n oranje jasje, die je bij de stoplichten trakteert op zijn moves en zijn danspasjes. Wie is hij toch en waarom doet hij wat hij doet? Eindelijk Kay, ik heb je op het bankje! De skater. Ik wil dolgraag jouw verhaal horen. En nu zit je hier. Vertel!

Add Your Heading Text Here

Kay: “Ik word gezien als die man die anderen vrolijk maakt. Ik word regelmatig door mensen aangesproken, omdat ze het leuk vinden als ik de moonwalk voor ze doe. Of pas nog vond een vrouw het geweldig dat ik met mijn eierdoos in de hand aan het skaten was én pirouettes maakte.”

Kay vertelt dat er achter zijn vrolijkheid ook de nodige zorgen schuilgaan. Hij is onlangs erg ziek geweest en momenteel moet hij zijn best doen om financieel rond te komen. Toch ziet hij zijn toekomst wel rooskleurig tegemoet en houdt hij de moed erin. Skaten is voor hem een fijne afleiding.

Je komt nu in de wijkkrant van Hatert. Wat heb je met deze wijk?
“Ik voel me hier heel erg thuis. Ik woonde eerst in Malden en daar werd toch wel iets vreemder tegen me aan-gekeken, maar hier in Hatert leven veel nationaliteiten naast elkaar: een echte volksbuurt. Ik voel me hier heel erg thuis.”

Is er iets in Hatert wat je graag zou zien gebeuren?
“Ik zou het echt geweldig vinden als er een plek komt waar je goed kunt skaten. In de huidige speeltuinen kun je niet lekker skaten, omdat er allerlei fietsers en wandelaars zijn. Ik wens dus een plek waar je grote rondes kunt skaten en waar misschien ook wat stunt-objecten (ramps) staan. Dan kunnen kinderen uit de wijk volop skaten en als het nodig is, kan ik ze daarbij helpen.” (Misschien is dit een mooie vraag voor wijkregisseur Inge van den Hoogen, zie artikel in deze editie. We leggen het aan haar voor!)

Heb je naast de skate-gelegenheid in Hatert nog andere ideeën?
“Ja, ik zou heel graag een skatevierdaagse willen organiseren. Met dezelfde afstanden als de wandelvierdaagse, maar dan voor skaters.”

Wat betekent ZUHM op je shirt?
“ZUHM, dat is mijn hoofdsponsor, de kapper ‘Zegt u het maar’ aan de Hatertseweg. Ik ben er heel trots op dat ik bij hun team hoor.”

Heb je iets wat je kunt weggeven aan iemand uit Hatert? Gewoon omdat jij het niet gebruikt, maar een ander het misschien nodig heeft?
“Ik heb nog skates, maat 36. Ik draag ze niet, omdat het soft-shoes zijn, maar ze zijn zo goed als nieuw. Er moeten alleen nog wieltjes en lagers onder en veters in. Wie wil mag ze hebben!”

Op Facebook heb ik ook vragen voor jou ontvangen. Zo wil Rob Michels weten welke muziek je draait en Yvonne Stal is benieuwd naar het aantal kilometen dat je per dag skatet.
“Haha! Ik draai rasta, reggae dus. En soms happy hardstyle in slowmotion als ik mijn frustraties weg wil skaten. En aantal kilometers? Doordat ik regelmatig naar Arnhem ga, kom ik zeker wel op 30 km per dag uit.”

Iets heel anders: Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Een jaar lang zijn we de duurzame hoofdstad van Europa. Heb jij iets met duurzaamheid en zo ja, wat dan?
“Ik doe wel aan afvalscheiding en koop spullen via Marktplaats in plaats van nieuwe dingen kopen, maar dat is ook omdat het goedkoper is.”

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende Hatertse inwoner op het bankje?
“Vind jij Hatert een fijne buurt?”

Ten slotte: heb je nog een tip voor de lezers van deze wijkkrant?
“Ga bewegen! Niet alleen omdat het goed is voor je lichaam, maar het is ook heel fijn als je niet zo lekker in je vel zit. Dan kun je je frustraties wegsporten.”