ROEL: ``SOMS KOMEN KLANTEN GEWOON EEN PRAATJE MAKEN.``

Roel

Wie kent hem niet? Iedereen die wel eens de Bruna inloopt, kan er niet omheen. Roel (30) is hier vijf dagen per week te vinden, dus grote kans dat je hem daar tegenkomt.

En hij woont in Hatert, dus een interview met hem biedt een mooie kans om eens wat meer over hem te weten te komen.

Hoe lang werk je al bij de Bruna en hoe kwam je daar terecht?

Roel: “Ik werk er al zo’n 8 à 9 jaar, 38 uur per week. Eigenlijk ben ik direct na mijn middelbare school gaan werken. Eerst bij AH-to-go (op het station NS) en daarna bij de Bruna.”

Middelbare school-periode

“Ik heb twee jaar op de NSG gezeten (Groenewoud) en daarna ben ik overgestapt naar de Sint Jorisschool (tegenwoordig heet dit de Sint Jorismavo). Bij de NSG stond ik regelmatig op de gang, omdat ik gewoon veel te druk was. Bij Sint Joris, speciaal onderwijs, was ik juist een van de rustige leerlingen. Daarnaast heb ik ook dyslexie, dus leren is voor mij nooit een pretje geweest.”

AH-to-go

“Na de middelbare school, toen was ik 17, heb ik even op de Vakschool Horecamanagement in Wageningen gezeten, maar ik merkte dat dat gewoon niet ging. Daar ben ik toen mee gestopt.

Ik werkte ondertussen al bij AH-to-go op het station, dus dat ben ik toen fulltime gaan doen.

Het werken in de winkel trok me meer en ik vond het fijn om gewoon geld te verdienen. Bij de AH was ik rond mijn 21e assistent-manager.”

Overstap naar de Bruna

“De eigenaar van de Bruna is mijn oom. Hij vroeg me indertijd of ik niet bij hem wilde komen werken. Dat ben ik gaan doen en dat bevalt me heel goed!”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het klantencontact. Ik heb veel leuke gesprekken. En grappig dat mensen mij buiten de Bruna vaak niet herkennen, omdat ik dan m’n Bruna-shirt niet aan heb.

De Bruna is een soort van buurtwinkel. Sommige klanten vinden me grappig, anderen vinden me sjagrijnig, haha. Ik kan nu eenmaal slecht tegen onrecht, dus als iemand onredelijk is, dan zeg ik dat. De klant is koning, maar wel tot op zekere hoogte.

Maar zoals gezegd, we hebben veel leuke klanten, veel ouderen ook. Ze komen soms ook gewoon binnen om even een praatje te maken. Mijn oom pakt die rol ook op zich. Vroeger had hij meer werk aan het maken van foto’s, maar dat is nu echt wel minder. We drukken nog wel steeds af, vanaf rolletjes of digitaal. Ja, er zijn nog steeds mensen die met rolletjes komen.”

En wil je dit werk altijd blijven doen?

“Ik ben nu tevreden, vind het prima zo. Misschien wil ik op termijn nog wel eens wat anders, ik ben natuurlijk nog jong. Misschien in de ouderenzorg ofzo, ik denk wel dat dat bij me past. Alleen dan zal ik wel moeten bijleren.”

Lees je zelf graag boeken?

“Nee, helemaal niet. Vroeger las ik wel Baantjer, maar nu kijk ik vooral naar Netflix. Bij de Bruna heeft mijn tante ook verreweg het meest verstand van boeken. Zij weet precies welke titels we wel of niet hebben. Maar we hebben natuurlijk veel meer: tijdschriften, loterij, kantoorartikelen.”

Kermis, skiën en Tino Martin

Dus je week ik zo wel goed gevuld?

“Nou, wat ik ook nog heel graag doe is helpen bij de kermis, bij de kamelenrace. In de drukke periode, van april tot november, help ik bijna ieder weekend wel mee bij een kermis in het land. Op zondag ben ik wel altijd vrij.”

En doe je aan sport?

“Ik hou veel van wintersport, skiën. Ik ga elk jaar naar Oostenrijk, en natuurlijk ook de après-ski ;-). Ik doe verder niet aan sport.”

En die onrust van de middelbare school-tijd?

“Dat gaat echt veel beter. Ik ben een stuk rustiger. Ik ben gewoon niet zo’n schooltype, hou van werken en geld verdienen. Dat kan ik dan weer uitgeven aan mijn auto, mooie inrichting van mijn huis, kleding, skiën. Een elektrische auto is nu nog te duur, maar dat zou ik op termijn wel willen.

Vroeger ging ik veel uit, maar nu bijna niet meer, we zijn inmiddels gesetteld. Ooit ging ik zo ongeveer ieder weekend naar Amsterdam. Door mijn kermis-werk had ik veel kennissen in het westen van het land.”

En hou je van muziek?

“Ik ben enorm fan van Nederlandstalige muziek en dan met name Tino Martin. Ik probeer regelmatig naar concerten van hem te gaan.”

Waar woon je eigenlijk in Hatert?

“In de buurt van de Aldi. Daar heb ik een koophuis. Daar woon ik nu met mijn vriendin samen. Ik heb haar via Tinder leren kennen, zij komt zelf uit Zwanenveld. Met mijn ouders, broer (25) en zus (29) ben ik opgegroeid in Berg en Dal. Mijn ouders wonen daar nog steeds, mijn broer en zus wonen ook nog dichtbij, dus we kunnen elkaar vaak zien. We hebben een hele goede band met elkaar.”

Leuk om Roel beter te hebben leren kennen. Anders blijft het toch ook gewoon maar ‘die jongen van de Bruna’. Dank Roel voor het leuke en openhartige gesprek – Elma

Wil je reageren op dit artikel? Stuur dan een mail naar ophetbankjemet@gmail.com.